Jak zapewnić właściwą organizację żywienia w szpitalu

Dodano: 13 stycznia 2016
Jak zapewnić właściwą organizację żywienia w szpitalu

Wyżywienie w szpitalu powinno być dostosowane do zaleceń lekarza czy szpitalnego dietetyka, zwłaszcza w sytuacji diety ustalanej z dnia na dzień lub chorób żywieniowozależnych jak cukrzyca, otyłość czy nadciśnienie. Poznaj wytyczne dotyczące zapewnienia właściwej organizacji żywienia w szpitalu.

  • Podmiot leczniczy jest zobowiązany zapewnić wyżywienie adekwatne do stanu zdrowia pacjenta.

  • Obecnie większość szpitali korzysta z usług firm cateringowych.

  • Dyrektorzy szpitali, mimo podpisanej umowy z takimi firmami, odpowiadają za bezpieczeństwo zdrowotne pacjentów.

Pozostało jeszcze 77% treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Uzyskaj bezpłatny 24-godzinny dostęp do SerwisZOZ.pl

aktywuj dostęp testowy

Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.

Słowa kluczowe:
żywienie zbiorowe