Stanowiska komputerowe – jak je urządzić

Autor: Sebastian Kryczka

Dodano: 15 października 2019
Stanowiska komputerowe – jak je urządzić

Komputerowe stanowisko pracy zawierające niezbędne elementy wyposażenia to często podstawowe miejsce wykonywania obowiązków przez pracownika placówki medycznej. Powinno być ono właściwie urządzone i podlegać okresowej ocenie w zakresie warunków pracy - zwłaszcza po każdej zmianie organizacji i wyposażenia. Sprawdź, co w zakresie organizacji komputerowego stanowiska pracy sprawdzi inspektor pracy.

Komputery w placówkach medycznych zaliczają się do podstawowych narzędzi pracy. W zależności od wykonywanej funkcji, stanowisko komputerowe może być głównym miejscem wykonywania obowiązków – przykładowo, jak ma to miejsce w przypadku rejestratorki medycznej - lub miejscem o charakterze pomocniczym, w ramach którego lekarz po zbadaniu pacjenta wprowadza do systemu informacje o przeprowadzonym badaniu czy zalecenia dla pacjenta.

Pozostało jeszcze 94 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie masz jeszcze konta?

Zamów pełny dostęp do portalu

SPRAWDŹ OFERTĘ

Chcesz przetestować nasze usługi?

Skorzystaj z bezpłatnego 24h dostępu do zasobów SerwisuZOZ.pl

Aktywuj 24-godzinny okres testowy

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.