Stanowiska komputerowe – jak je urządzić

Autor: Sebastian Kryczka

Dodano: 15 października 2019
Stanowiska komputerowe – jak je urządzić

Komputerowe stanowisko pracy zawierające niezbędne elementy wyposażenia to często podstawowe miejsce wykonywania obowiązków przez pracownika placówki medycznej. Powinno być ono właściwie urządzone i podlegać okresowej ocenie w zakresie warunków pracy - zwłaszcza po każdej zmianie organizacji i wyposażenia. Sprawdź, co w zakresie organizacji komputerowego stanowiska pracy sprawdzi inspektor pracy.

Komputery w placówkach medycznych zaliczają się do podstawowych narzędzi pracy. W zależności od wykonywanej funkcji, stanowisko komputerowe może być głównym miejscem wykonywania obowiązków – przykładowo, jak ma to miejsce w przypadku rejestratorki medycznej - lub miejscem o charakterze pomocniczym, w ramach którego lekarz po zbadaniu pacjenta wprowadza do systemu informacje o przeprowadzonym badaniu czy zalecenia dla pacjenta.

Pozostało jeszcze 94 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

Nie masz jeszcze konta?

Zamów pełny dostęp do portalu

SPRAWDŹ OFERTĘ

Chcesz przetestować nasze usługi?

Zyskaj DARMOWY 24h dostęp do portalu!

Aktywuj 24-godzinny okres testowy

Adres e-mail lub login:

Hasło

Nie pamiętam hasła

Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.

Spis treści Czytaj e-wydanie