Aktywne filtry:
Wyłącz filtry

Procedura przygotowania i przechowywania płynu do dezynfekcji oraz elementów wymiennych dozowników do płynów do higieny i dezynfekcji rąk

Autor:
Jakub Kubacki

Dodano: 13 listopada 2020
Jakub Kubacki
Absolwent Akademii Medycznej w Łodzi, rocznik 2000. Po ukończeniu studiów i odbyciu stażu podyplomowego uzyskał specjalizację z pediatrii, a następnie z medycyny ratunkowej. Pracuje w lecznictwie zamkniętym (szpitale, zespoły ratownictwa medycznego) i w lecznictwie otwartym - poradnia lekarza POZ i własna praktyka lekarska. Jest zwolennikiem profilaktyki i zdrowego trybu życia, a także naturalnych metod wspomagania organizmu. Obecnie pracuje w szpitalu w Żurominie i Mrągowie.
Więcej o autorze »

Kierownik placówki ma obowiązek wyznaczyć osobę odpowiedzialną za przygotowanie i przechowywanie płynu do dezynfekcji oraz elementów wymiennych dozowników do płynów do higieny i dezynfekcji rąk.

Celem procedury jest określenie zasad tych czynności tak, aby płyn do dezynfekcji był dostępny i aby zapewnić jego odpowiedni zapas w placówce medycznej, a także kontrolować datę przydatności.

Pozostało jeszcze 95 % treści

Aby zobaczyć cały artykuł, zaloguj się lub zamów dostęp.

wiper-pixel