Aktywne filtry:
Wyłącz filtry

Procedura przygotowania i przechowywania płynu do dezynfekcji oraz elementów wymiennych dozowników do płynów do higieny i dezynfekcji rąk

Autor:
Jakub Kubacki

Dodano: 13 listopada 2020
Artykuł  sponsorowany
Jakub Kubacki
Absolwent Akademii Medycznej w Łodzi, rocznik 2000. Po ukończeniu studiów i odbyciu stażu podyplomowego uzyskał specjalizację z pediatrii, a następnie z medycyny ratunkowej. Pracuje w lecznictwie zamkniętym (szpitale, zespoły ratownictwa medycznego) i w lecznictwie otwartym - poradnia lekarza POZ i własna praktyka lekarska. Jest zwolennikiem profilaktyki i zdrowego trybu życia, a także naturalnych metod wspomagania organizmu. Obecnie pracuje w szpitalu w Żurominie i Mrągowie
Więcej o autorze »
procedura 2

Kierownik placówki ma obowiązek wyznaczyć osobę odpowiedzialną za przygotowanie i przechowywanie płynu do dezynfekcji oraz elementów wymiennych dozowników do płynów do higieny i dezynfekcji rąk.

Celem procedury jest określenie zasad tych czynności tak, aby płyn do dezynfekcji był dostępny i aby zapewnić jego odpowiedni zapas w placówce medycznej, a także kontrolować datę przydatności.

Uzyskaj bezpłatny 24-godzinny dostęp do SerwisZOZ.pl

aktywuj dostęp testowy

Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.

Certyfikat rzetelności Laur zaufania SMB logo Top firma
   

Klub Menedżera

   

Dołącz do klubu Menedżera Zdrowia Ochrony Zdrowia
i korzystaj z benefitów!

   Zobacz ofertę
   

Klub Menedżera