Aktywne filtry:
Wyłącz filtry

Lista audytowa: Bacillus cereus – bakteria, która rozwija się w pożywieniu

Autor:
Monika Dłużewska

Dodano: 3 listopada 2022
Monika  Dłużewska
Monika Dłużewska
Epidemiolog w Państwowej Inspekcji Sanitarnej, absolwentka Wydziału Lekarskiego w Zakresie Zdrowia Publicznego Akademii Medycznej w Łodzi, Studium Podyplomowego Organizacji, Zarządzania i Ekonomiki w Opiece Zdrowotnej (Szkoła Zdrowia Publicznego Instytutu Medycyny Pracy im. prof. dra med. Jerzego Nofera w Łodzi oraz studiów specjalizacyjnych Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy-Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Więcej o autorze »
listy audytowe

Bacillus cereus to coraz częstsza przyczyna zatruć pokarmowych, ponieważ jest przenoszona przez żywność (6 miejsce w Polsce, jeśli chodzi o przyczynę zatruć).

Bacillus cereus to czynnik etiologiczny takich chorób, jak zatrucia pokarmowe i zakażenia oportunistyczne.

Lista audytowa pomoże placówce medycznej w weryfikacji poprawności działania procedury i pozwoli opracować ewentualne działania korygujące.

Uzyskaj bezpłatny 24-godzinny dostęp do SerwisZOZ.pl

aktywuj dostęp testowy

Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.

Certyfikat rzetelności Laur zaufania SMB logo Top firma
   

Klub Menedżera

   

Dołącz do klubu Menedżera Zdrowia Ochrony Zdrowia
i korzystaj z benefitów!

   Zobacz ofertę
   

Klub Menedżera