Aktywne filtry:
Wyłącz filtry

Kwas oleinowy: właściwości, działanie i zastosowanie – procedura edukacyjna

Autor:
Monika Dłużewska

Dodano: 5 lipca 2022
Monika  Dłużewska
Monika Dłużewska
Epidemiolog w Państwowej Inspekcji Sanitarnej, absolwentka Wydziału Lekarskiego w Zakresie Zdrowia Publicznego Akademii Medycznej w Łodzi, Studium Podyplomowego Organizacji, Zarządzania i Ekonomiki w Opiece Zdrowotnej (Szkoła Zdrowia Publicznego Instytutu Medycyny Pracy im. prof. dra med. Jerzego Nofera w Łodzi oraz studiów specjalizacyjnych Collegium Medicum im. Ludwika Rydygiera w Bydgoszczy-Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Więcej o autorze »
procedura 3

Kwas oleinowy to przedstawiciel kwasów z grupy omega-9. Jest on syntetyzowany przez organizm ludzki z kwasów omega 3 i omega 6, które dostarczane są do organizmu wraz z dietą. Jego głównym zadaniem jest profilaktyka miażdżycy, chorób sercowo-naczyniowych, ponieważ optymalizuje profil lipidowy.

Celem procedury jest edukacja personelu medycznego podmiotu leczniczego dotycząca właściwości, zastosowanie i działania kwasu oleinowego u pacjentów.

Uzyskaj bezpłatny 24-godzinny dostęp do SerwisZOZ.pl

aktywuj dostęp testowy

Jeżeli nie jesteś zarejestrowanym użytkownikiem portalu, możesz wykupić jednorazowy dostęp do wybranego dokumentu.

Certyfikat rzetelności Laur zaufania SMB logo Top firma
   

Klub Menedżera

   

Dołącz do klubu Menedżera Zdrowia Ochrony Zdrowia
i korzystaj z benefitów!

   Zobacz ofertę
   

Klub Menedżera